"Η χαρά της δημιουργίας..."

Ονομάζομαι Δημήτρης Σαββίδης και γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο του 1965. Περπατώ στα μονοπάτια της ζωγραφικής από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Η πρώτη μου έκθεση ήταν στα δεκάξη μου, στο δωμάτιό μου, με καλεσμένους οικογενειακούς φίλους και συγγενείς. Ακολούθησε μια πορεία που συμπεριλαμβάνει 13 ατομικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα και κάποιες ομαδικές.

Δεν λέω πως είμαι αυτοδίδακτός, γιατί με διδάσκουν διαρκώς η φύση, οι άνθρωποι, τα ταξίδια και η ίδια η φαντασία…Μοιράζομαι, λοιπόν, τη δική μου γραφή για τη ζωή και με ενδιαφέρει να είναι προσιτή σε οποιονδήποτε άνθρωπο δονείται από αυτή.

Τον τελευταίο καιρό βρέθηκα να σκύβω με τα πινέλα μου πάνω από μικρά κεραμιδάκια και βότσαλα που μάζευα κατά καιρούς από αμμουδιές στη Χαλκιδική. Ακολούθησαν τα σημειωματάρια που είναι μικροί πίνακες ζωγραφικής, το κάθε ένα μοναδικό! Με θυμάμαι να κουβαλώ μαζί μου πάντα ένα σημειωματάριο και να γράφω...

Η συγγραφή είναι η άλλη μου μεγάλη μου αγάπη. Γράφω από παιδί και τα πρώτα μου κείμενα ήταν…εικονογραφημένα! Μετά άρχισαν τα διηγήματα και τα δοκίμια. Σταδιακά με κέρδισε η ποίηση…η σιωπή του λόγου!

Η φωτογραφία με είχε συνεπάρει απ’ όταν ήμουν φοιτητής και παρακολούθησα έναν κύκλο μαθημάτων στη ΧΑΝΘ. Είναι κι αυτή μια άλλη ματιά, μια ερμηνεία αυτού που συμβαίνει εκεί έξω, αλλά βρίσκει συνεχώς ερείσματα στον νου και στην καρδιά. Λατρεύω τη χώρα μας, τη φύση της, τις θάλασσές της και αξιοποιώ κάθε ευκαιρία να αποτυπώσω αυτήν την πολύτροπη ομορφιά που είναι ευλογία και ευθύνη.

Το επόμενο βήμα ήταν ένα διαδικτυακό κατάστημα που να συγκεντρώνει όλες αυτές τις αγάπες μου. Σας καλωσορίζω, λοιπόν, στον καλλιτεχνικό μου ιστότοπο κι εύχομαι να βρείτε κάτι που μιλά στην αισθητική σας και, ελπίζω, και στην ψυχή σας!

Καλάθι αγορών