Όροι Χρήσης

Ο καλλιτεχνικός ιστότοπος dimitrisart.gr

Ο καλλιτεχνικός ιστότοπος dimitrisart.gr είναι ατομική επιχείρηση του Δημήτρη Σαββίδη (εφεξής «ο ιστότοπος») και λειτουργεί σαν ηλεκτρονικό κατάστημα (eshop) όπου ο επισκέπτης μπορεί είτε απλά να περιηγηθεί όπως σε μια έκθεση ζωγραφικής είτε να αγοράσει ένα έργο τέχνης ή λόγου. 

Είναι ένα νέο εγχείρημα του Δημήτρη Σαββίδη ο οποίος υπηρετεί τις αγαπημένες του τέχνες από παιδί και εντάσσει την επικοινωνία του με τον κόσμο μέσα στις νέες ψηφιακές δυνατότητες του διαδικτύου. Στόχος του είναι να προσφέρει τις δημιουργίες του με έναν προσιτό τρόπο σε περισσότερους ανθρώπους.

Πριν περιηγηθείτε στον ιστότοπο παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις, που εφαρμόζονται ειδικά για τη χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος dimitrisart.gr , και βεβαιωθείτε ότι συμφωνείτε με αυτούς διότι η περαιτέρω χρήση και η περιήγηση σας στην ιστοσελίδα συνεπάγεται με την ρητή και ανεπιφύλακτη συγκατάθεση με αυτούς.

Όροι Χρήσης

Ο ιστότοπος  διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί μονομερώς ή να ανανεώνει τους παρόντες όρους και τις προϋποθέσεις των συναλλαγών, που γίνονται μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος, σύμφωνα με τις ανάγκες της και τα συναλλακτικά ήθη. Διευκρινίζεται ότι η αλλαγή όρων δεν περιλαμβάνει παραγγελίες τις οποίες έχετε ήδη κάνει.

Παρεχόμενες Πληροφορίες & Προϊόντα

Ο ιστότοπος δεσμεύεται ως προς την ποιότητα, την πληρότητα και την εγκυρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται τόσο σε ό,τι αφορά τα περιεχόμενα στοιχεία όσο και των παρεχόμενων από το ηλεκτρονικό κατάστημα της υπηρεσιών, υπό την επιφύλαξη τυχόν τεχνικών ή τυπογραφικών λαθών, που δεν μπορούν να προβλεφθούν ή έχουν προκύψει ακούσια ή διακοπών λειτουργίας της ιστοσελίδας για λόγους ανωτέρας βίας.

Περιορισμός ευθύνης

Ο ιστότοπος δεν ευθύνεται έναντι των πελατών / χρηστών για ζημιές που τυχόν προκύψουν από την εκτέλεση ή μη της παραγγελίας τους (εκτός των περιπτώσεων της παραγράφου 8 «Επιστροφή Προϊόντων»).

Επίσης επιφυλάσσεται ως προς το χρόνο παράδοσης των εμπορευμάτων στις περιπτώσεις ανωτέρας βίας και ουδεμία εγγύηση μπορεί να φέρει για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων, αλλά εγγυάται την έγκαιρη ενημέρωση των ενδιαφερόμενων πελατών.

Ο ιστότοπος παρέχει το περιεχόμενο (π.χ. πληροφορίες, ονόματα, φωτογραφίες, απεικονίσεις, κ.λ.π.), τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που διατίθενται μέσω του δικτυακού τόπου «όπως ακριβώς έχουν».

Σε καμία περίπτωση το ηλεκτρονικό κατάστημα του ιστότοπου  δεν φέρει ευθύνη για τυχόν απαιτήσεις νομικής ή αστικής ή/και ποινικής φύσεως ούτε για τυχόν ζημία (θετική, ειδική ή αποθετική η οποία ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, διαζευκτικά ή/και σωρευτικά συνίσταται σε απώλεια κερδών, δεδομένων, διαφυγόντα κέρδη, χρηματική ικανοποίηση κ.λ.π.) από επισκέπτες του δικτυακού τόπου ή τρίτους από αιτία που έχει σχέση με τη λειτουργία ή μη ή/και τη χρήση του δικτυακού τόπου ή/και σε αδυναμία παροχής υπηρεσιών ή/και πληροφοριών που διατίθενται από αυτόν ή/και από τυχόν μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε προϊόντα ή/και υπηρεσίες ή/και πληροφορίες που διατίθενται μέσω αυτού.

Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας

Όλο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του ιστότοπου και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού και ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων ή πνευματική ιδιοκτησία τρίτων για την οποία η ατομική επιχείρηση έχει λάβει άδεια χρήσης για τις δικές της αποκλειστικά ανάγκες και για τη λειτουργία του ηλεκτρονικού της καταστήματος.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική / ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, μεταποίηση, μεταπώληση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό παροχέα του περιεχομένου του διαδικτυακού τόπου. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνον εφόσον αναφέρεται ρητά η πηγή του δηλ. η ηλεκτρονική διεύθυνση dimitrisart.gr

Τα ονόματα, εικόνες, λογότυπα και διακριτικά γνωρίσματα που αντιπροσωπεύουν την επιχείρηση και το ηλεκτρονικό της κατάστημα dimitrisart.gr  ή/και τα τρίτα μέρη συμβεβλημένα με αυτούς καθώς και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους, είναι αποκλειστικά σήματα και διακριτικά γνωρίσματα της επιχείρησης. Σε κάθε περίπτωση η εμφάνισή και έκθεση τους στον ιστότοπο, δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο να εκληφθεί ως μετάβαση ή εκχώρηση άδειας ή δικαιώματος χρήσης τους.

Ευθύνη Χρήστη

Οι χρήστες/πελάτες του ιστότοπου συμφωνούν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες, τις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού όπως ορίζει ο νόμος και με βάση τους κανόνες της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών. Αποδέχονται ότι δεν θα χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό κατάστημα για:

  1. Αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου είναι παράνομο, βλαβερό, απειλητικό, προσβλητικό, ενοχλητικό, συκοφαντικό, δυσφημιστικό, χυδαίο, άσεμνο, λιβελογραφικό, αποτελεί παραβίαση του απορρήτου κάποιου άλλου, δείχνει εμπάθεια, ή εκφράζει φυλετικές, εθνικές ή άλλες διακρίσεις,
  2. Αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου που προκαλεί προσβολή των χρηστών ηθών, κοινωνικών αξιών, της ανηλικότητας κ.λ.π.
  3. Αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου για το οποίο οι χρήστες δεν έχουν δικαίωμα μετάδοσης σύμφωνα με την νομοθεσία ή τις συμβατικές ή διαχειριστικές σχέσεις (όπως εσωτερικές πληροφορίες, ιδιοκτησιακές και εμπιστευτικές πληροφορίες που αποκτήθηκαν ή αποκαλύφθηκαν ως μέρος εργασιακών σχέσεων ή που καλύπτονται σε συμφωνίες εμπιστευτικότητας).
  4. Αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου το οποίο παραβιάζει οποιαδήποτε ευρεσιτεχνία, εμπορικό σήμα, εμπορικό μυστικό, πνευματικά δικαιώματα ή άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα τρίτων.
  5. Αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε υλικού το οποίο περιέχει ιούς λογισμικού ή οποιουδήποτε άλλους κώδικες, αρχεία ή προγράμματα, που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό την διακοπή, την πρόκληση βλάβης, την καταστροφή ή τον εξοπλισμό της λειτουργίας οποιουδήποτε λογισμικού ή υλικού υπολογιστών.
  6. Ηθελημένη ή αθέλητη παράβαση της ισχύουσας ελληνικής νομοθεσίας ή των διατάξεων.
  7. Παρενόχληση τρίτων με οποιοδήποτε τρόπο.
  8. Συλλογή ή αποθήκευση προσωπικών δεδομένων σχετικά με άλλους χρήστες.

Αγορά Προϊόντων

Ο επισκέπτης του ηλεκτρονικού μας καταστήματος μπορεί να βρει προϊόντα που αφορούν έργα ζωγραφικής σε καμβά, mdf, σημειωματάρια, βότσαλα, κεραμίδια, ξύλα, κουτάκια δώρων, φωτογραφίες σε χειροποίητα κάδρα καθώς και ποιητικές συλλογές ή δοκίμια. 

Για να διευκολύνουμε την αναζήτησή σας, έχουμε διαιρέσει τα προϊόντα μας σε 5 κεντρικές κατηγορίες. Στόχος μας είναι να φτάσετε εύκολα σε αυτό που αναζητάτε. 

Στην περίπτωση που ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο, χρησιμοποιήστε την «αναζήτηση», που θα σας οδηγήσει κατ’ ευθείαν στη συγκεκριμένη επιλογή σας.

Μπορείτε να κάνετε την παραγγελία σας είτε ως μέλος, εάν έχετε ήδη εγγραφεί, είτε ως επισκέπτης, δηλώνοντας τα στοιχεία σας κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας.

Ο ιστότοπος κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας αλλά παρόλα αυτά δεν ευθύνεται για τυχόν λάθη σε τιμές και χαρακτηριστικά προϊόντων και δεν μπορεί να εξασφαλίσει, ότι δεν θα υπάρξουν διακοπές λειτουργίας της ιστοσελίδας ή «ανθρώπινα» λάθη κατά την ενημέρωση / αναγραφή της τιμής ενός προϊόντος. Για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των αγορών σας καλούμε εφόσον διαπιστώσετε ότι κάποιο προϊόν προσφέρεται σε ασυνήθιστα χαμηλή ή υψηλή τιμή σε σχέση με την αγοραία αξία του, πριν προχωρήστε στην παραγγελία του να επικοινωνήστε στο τηλ. 6977658222 ή μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του δικτυακού τόπου dimitriosavvidis@gmail.com

Τιμολογιακή Πολιτική

Οι αναγραφόμενες τιμές των προϊόντων είναι οι τελικές (συμπεριλαμβάνεται δηλαδή ο ΦΠΑ) χωρίς τα έξοδα αποστολής (βλ. Παράδοση και Έξοδα Αποστολής) .  H επιχείρηση δεν φέρει καμία ευθύνη και δεν καλύπτει διαφορές τιμών προϊόντων που αγοράζονται σε εκθέσεις στις οποίες συμμετέχει ο καλλιτέχνης (δια ζώσης) ή το αντίστροφο. Οι τιμές και τα προϊόντα που αποτελούν προσφορά περιορισμένης χρονικής διάρκειας ισχύουν μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων ή μέχρι παρέλευσης της καταληκτικής ημερομηνίας της προσφοράς. Για την εκτέλεσή τους θα τηρείται αυστηρά σειρά χρονικής προτεραιότητας.

Ακύρωση παραγγελίας

Ακύρωση της παραγγελίας δύναται να γίνει στις κάτωθι περιπτώσεις :

  1. Εάν έχει ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική παραγγελία αλλά δεν έχει αποσταλεί ακόμα το προϊόν μπορείτε να καλέστε στο 6977658222 και να ζητήσετε την ακύρωσή της. 
  2. Εάν έχει ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική παραγγελία αλλά έχει αποσταλεί το προϊόν στη διεύθυνση σας και δεν επιθυμείτε την παραλαβή του, οφείλετε να καταβάλετε στην επιχείρηση το συνολικό ποσό των εξόδων αποστολής, από και προς τον χώρο σας, που προκύπτει από το συνολικό βάρος της παραγγελίας.

Επιστροφή προϊόντων

Σε περίπτωση που το προϊόν που έχετε παραλάβει είναι λάθος ή ελαττωματικό έχετε το δικαίωμα να το επιστρέψετε ή να ζητήσετε την αντικατάσταση του (από κάποιο άλλο προϊόν, αφού το καθένα είναι μοναδικό, με εξαίρεση τις φωτογραφίες και τις εκδόσεις), αφού πρώτα υποχρεωτικά επικοινωνήσετε μέσω e-mail ή τηλεφώνου μέσα σε 3 ημέρες από την ημέρα παραλαβής του.

    1) Αν το λάθος είναι του ιστότοπου τότε:

Γίνεται αντικατάσταση του προϊόντος, αν υπάρχει σε απόθεμα, με δικό μας κόστος (αρκεί να τηρείται ο προτεινόμενος από την επιχείρηση τρόπος επιστροφής του προϊόντος προς αντικατάσταση) ή σας επιστρέψουμε το χρηματικό ποσό αξίας του. Ο πελάτης έχει την υποχρέωση αποστολής του προς αντικατάσταση προϊόντος μαζί με όλα τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα και τις αποδείξεις παραλαβής, τα οποία συνόδευαν το προϊόν.

    2) Αν είναι λάθος η παραγγελία από την πλευρά του πελάτη:

Ο ιστότοπος μπορεί να αντικαταστήσει το προϊόν εφόσον υπάρχει σε απόθεμα, με τα μεταφορικά κόστη αποστολής και παραλαβής να επιβαρύνουν τον πελάτη. 

Αν ο πελάτης θέλει να του επιστραφεί το ποσό της αξίας του προϊόντος, ο ιστότοπος μπορεί να επιστρέψει το ποσό αυτό, με τα τραπεζικά έξοδα να επιβαρύνουν τον πελάτη. 

Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις ο πελάτης οφείλει να επιστρέψει το προϊόν ακριβώς στην κατάσταση που το παρέλαβε.

Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία επιστροφής/αντικατάστασης ή επιστροφής χρημάτων πρέπει να γίνει μέσα 14 ημερολογιακές ημέρες από την ημερομηνία παραλαβής του προϊόντος .

Καθυστέρηση Παραγγελίας

Η παραγγελιά σας δύναται να καθυστερήσει για τους εξής λόγους:

    1) Σε κάθε περίπτωση ανωτέρας βίας.

Ο ιστότοπος δεν φέρει ευθύνη για τυχόν καθυστερήσεις των παραδόσεων των παραγγελθέντων προϊόντων, που δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα της ή συνιστούν γεγονότα ανωτέρας βίας, όπως προβλήματα στο οδικό δίκτυο, έντονα καιρικά φαινόμενα, απεργίες κλπ. Ζητούμε την κατανόηση σας σε περιόδους αιχμής.

    2) Σε περίπτωση που είναι αδύνατη επικοινωνία μαζί σας.

Αυτό συμβαίνει όταν δεν υπάρχει τηλεφωνική ή/και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) επικοινωνία μαζί σας (εάν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στην παραγγελία σας, είτε σε σχέση με το προϊόν είτε σε σχέση με την πληρωμή του) επειδή πχ τα στοιχεία σας που έχετε καταχωρήσει δεν είναι σωστά ενημερωμένα.

   3) Σε περίπτωση απουσίας ή ασθένειας

Στην περίπτωση αυτή θα υπάρχει μήνυμα ότι η αποστολή των προϊόντων θα είναι διαθέσιμη μετά από έναν συγκεκριμένο αριθμό ημερών. Αν πάραυτα προχωρήστε στην παραγγελία, αυτό σημαίνει ότι συναινείτε στην εν λόγω καθυστέρηση. 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

Η επικοινωνία μεταξύ του browser του χρήστη και του e-shop https://www.dimitrisart.gr γίνεται με χρήση ψηφιακού πιστοποιητικού SSL, δηλαδή είναι κτρυπτογραφημένη

Εφαρμοστέο Δίκαιο

Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη/ χρήστη των υπηρεσιών του ιστότοπου υπόκειται στους όρους του παρόντος τμήματος καθώς και στις σχετικές διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας (Ν. 2472/1997 για την προστασία του ατόμου και την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα όπως έχει συμπληρωθεί με τις αποφάσεις του Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, τα Π. Δ. 207/1998 και 79/2000 και το άρθρο 8 του Ν. 2819/2000 όπως και το Νόμο 2774/1999 και του ευρωπαϊκού δικαίου (οδηγίες 95/46/ΕΚ και 97/66/ΕΚ). Οι παρόντες όροι διατυπώνονται λαμβανομένων υπόψη τόσο της ραγδαίας ανάπτυξης της τεχνολογίας και ειδικότερα του Διαδικτύου όσο και του υπάρχοντος – αν και μη πλήρως ανεπτυγμένου – πλέγματος νομικών ρυθμίσεων σχετικά με τα ζητήματα αυτά. Σύμφωνα με την Οδηγία 2013/11/ΕΚ, η οποία ενσωματώθηκε στην Ελλάδα με την ΚΥΑ 70330/2015, προβλέπεται πλέον και η δυνατότητα ηλεκτρονικής επίλυσης καταναλωτικών διαφορών με τη διαδικασία Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ΕΕΔ – AlternativeDisputeResolution) στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν ο πελάτης έχει την ιδιότητα του καταναλωτή (δηλ. φυσικό πρόσωπο που ενεργεί εκτός επαγγελματικής ιδιότητας) και έχει οποιοδήποτε πρόβλημα με αγορά που πραγματοποίησε από τον ιστότοπο μπορεί να κινήσει την διαδικασία ΕΕΔ δια μέσου της ενιαίας πανενωσιακής πλατφόρμας για την ηλεκτρονική επίλυση διαφορών (πλατφόρμα ΗΕΔ) διαθέσιμη στο https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage. Σε αυτό το πλαίσιο, οποιαδήποτε ενδεχόμενη σχετική ρύθμιση θα αποτελέσει αντικείμενο του παρόντος τμήματος.

 Σε κάθε περίπτωση ο ιστότοπος διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των όρων προστασίας των προσωπικών δεδομένων κατόπιν ενημέρωσης των επισκεπτών/χρηστών και μέσα στο υπάρχον ή και ενδεχόμενο νομικό πλαίσιο. Εάν κάποιος επισκέπτης/χρήστης δε συμφωνεί με τους όρους προστασίας των προσωπικών δεδομένων που προβλέπονται στο παρόν οφείλει να μη χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του ιστότοπου.

Καλάθι αγορών